Allergiás panaszok

 

Divat betegség? Talán… 

 

betegseg2.pngHa körbenézünk, egyre több ember panaszkodik ilyen-olyan allergiás panaszokra. Viszkető szájpadlás, szem- és orrfolyás, véget nem érő tüsszögés, nehézlégzés, köhögés, bőrkiütés, hámlás, ekcéma és hasi puffadások stb.


A panaszok csökkentésére az orvosok tünetcsökkentő szereket /jellemzően szteroid tartalmú tablettákat, krémeket, cseppeket, inhalátorokat, sprayket/ írnak fel, és azt javasolják, hogy kerüljük az allergén forrását. Ezt azonban néha igen nehéz megtennünk. Főként, ha a tünetek okozói a pollenek, vagy olyan anyagok, amiket a mindennapokban igen nehéz kikerülni.

 

Hogy mi is az az allergia?

 

Az orvosi megfogalmazás szerint, az allergia a szervezet túlzott immunreakciója olyan anyagokra, ami normális esetben közömbös a szervezet számára.

 

A tünetek kiváltói egyre szélesebb skálán jelennek meg. Lehetnek pollenek, állatszőrök, por, atkák, gombák, mikroba toxinok, élelmiszerek, fémek, kémiai anyagok stb…

 

Az utóbbi időben olyan mértékben megnőtt az allergiában szenvedők száma és olyan mértékben szélesedett a panaszokat okozó anyagok sora, hogy elgondolkodtató, hogy valójában a kiváltó okokat nem is az allergének forrásában, mint inkább az emberek életvitelében kell keresni.


Tehát ahhoz, hogy az allergiát hatékonyan tudjuk kezelni, ki kell deríteni a valódi okokat.


Lássuk hát, mi lappanghat az érzékenységek mögött?

 

  • Az emésztő rendszer zavara.
  • A légző rendszer üregeiben megbúvó kórokozók.
  • Stressz
  • Elektroszmog terhelés.
  • Kémiai anyagok, amik a nyálkahártyákon, kötőszöveteken halmozódtak fel.
  • A szervezetben felhalmozódott anyagcsere végtermékek és salakanyagok, amiket a szervezet nem tud kiüríteni.

 

A kiváltó terhelőket látva feltűnhet, hogy minden embernél más és más lehet, a panaszokat felerősítő valódi ok. Ebből adódik, hogy az allergiák kezelése csak akkor lehet sikeres, ha azt egyénre szabott, alapos vizsgálat előzi meg. Ennek során feltárható, hogy a szervezetben milyen felhalmozódások lehetnek, amik az immunrendszer túlzott reakcióját válthatják ki.

 

Egy ákomplex állapotfelmérésen van erre lehetőség. Itt lehetőség nyílik a légúti, az emésztőrendszeri vagy a bőrt érintő allergiák hátterében meglapuló okok felkutatására, és arra, hogy átbeszéljük a szükséges életmódbeli változtatásokat.

 

A tapasztalat szerint az allergiák kialakulásért nagy százalékban tehetjük felelőssé a különböző ételekkel szembeni érzékenységet, illetve a máj és a bélrendszer terheltségét.

 

Ezek a terhelők folyamatosan gyengítik és károsítják az immunrendszert, negatívan befolyásolják az idegrendszer működését, és az ember stressztűrő képességét. Okozhatnak hosszú ideig fennálló légúti, illetve emésztőszervi és egyéb panaszokat, gyulladásokat.

 

  • Az élelmiszer eredetű allergiák miatt kialakuló egyik legkomolyabb krónikus megbetegedés az asztma. Ez tapasztalatok szerint nagy százalékban a tejfehérje bontás zavarának számlájára írható.

 

 

  • Sokszor a bőrön megjelenő ekcémák hátterében is bizony élelmiszer eredetű allergiás folyamatok állhatnak. 

 

Ha biztosra szeretnél menni érdemes elvégeztetni egy komplex állapotfelmérést.

 

További infók>>

 

Vissza az oldal tetejére

-