Fogyás tartósan? Nem lehetetlen...


Tavaszi slágertéma a FOGYÁS

 

Van, akit bosszant, és van, aki bosszankodik, mert kipróbált már ezer dolgot. Sanyargatja magát, küzd, és mégsem tud néhány kilónál többet leadni.
Vagy, ha sikerül, akkor az szép alattomosan visszakúszik, és néhány hónap után ugyanott tart, ahol elkezdte. Sőőőt…

 

remenytelenül-koplalok-330x173.jpg

 

Próbáljunk meg másként nekifutni a plusz kilóknak!

 

Hogy min kellene változtatni?

A régi zsigeri berögződésen, hogy kizárólag a következő módon lehet sikeresen fogyni: Fogyás = kevesebb kalória + több mozgás!


Igen egyszerűnek tűnik, de amellett, hogy a kivitelezés borzasztó nehéz, még ráadásul sokszor nem is igaz.

 

Mi a probléma ezzel a képlettel?


A biológia alapján rengeteg oka lehet a zsír lerakódásának különösen a hölgyek esetében. 40 éves kor felett, talán Neked is ismerős az az állapot, amikor a „levegőtől is hízol”.


Érzed, hogy ugyanannyit eszel, vagy talán még kevesebbet, ugyanannyit mozogsz, vagy még többet is, mint eddig, de csak úgy ugrálnak fel a kilók…!?

Hiába sanyargatod magad, egyszerűen nem tudsz a párnácskáktól szabadulni.

Keressük máshol a megoldást!

 

Új szemlélet


Tekintsünk úgy a túlsúlyra, mint egy jelzésre, vagy egy üzenetre.


Testünk arra hívja fel a figyelmet, hogy valami nincs rendben. Hogy a hormonjaink nincsenek egyensúlyban.
Sajnos amíg a hormonális problémákat nem rendezzük, nem tudunk fogyni akkor sem, ha nem eszünk, és éjjel-nappal mozgunk!

 

Íme 10 kezelhető ok, ami miatt nem tudsz fogyni, bármit is teszel.


A bélflóra nem egészséges
Miért fontos ez? Mert a nem megfelelő bélflóra nem tudja termelni azokat az enzimeket, amik segítik a táplálékok lebontását, és felszívódását. Emellett néhány bélbaktérium, fontos szerepet játszik a leptin képződésében. (Leptin az a bélben termelődő hormonszerű anyagunk, ami kialakítja a telítettség érzését. Hiányában nem érezzük magunkat jóllakottnak)

 

Élelmiszer érzékenység
Az élelmiszer érzékenység miatt egy állandó gyulladás alakul ki a bélhámon. Ez gátolja az emésztőenzimek termelődését, megakadályozza a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek felszívódását, károsítja a bélflórát, illetve felborítja a hormonális egyensúlyt. Az élelmiszer érzékenységet érdemes a fogyókúra megkezdése előtt kiszűrni.

Rendelőmben havi egy napon kizárólag az élelmiszer érzékenységre fókuszálok. A kedvezményes vizsgálat alatt többek között kiszűrhetjük a legnyilvánvalóbb terhelőket. Tudj meg többet a vizsgálatról!

 

Túl sok a stressz
A hosszú ideig tartó stressz, vagy gyulladás a szervezetben a mellékvesénket állandó kortizol termelésre kényszeríti. Ez bizony megzavarja a hormonegyensúlyt. Ösztrogén dominancia, vagy a pajzsmirigy működés zavarához vezet, ami segíti a zsír raktározását.

 

Pajzsmirigy alul működik
Ez kialakulhat a tartós stressz miatt, de akár a nyomelemek, vagy a D vitamin hiányában, vagy az ösztrogén túlsúly miatt is. Ilyenkor az anyagcsere lelassul, és a felesleges anyagok a raktárakba kerülnek.

 

Ha a sejtek érzéketlenné vállnak az inzulinra
Ez főként akkor következhet be, amikor a túlzott szénhidrát fogyasztás, a sok stressz, vagy a drasztikus fogyókúrák miatt az inzulintermelés ingadozik. Ekkor a sejtjeink nem hajlandóak megkötni az inzulint, és felvenni a hozzá kötődő cukor molekulákat. Mivel így nagyobb mennyiségben marad a vérben inzulin, nem  tudunk zsírt égetni!

 

A máj nem tud megfelelően méregteleníteni

Ha a hormonzavart okozó vegyületeket nem tudja a máj közömbösíteni, és kiüríteni a szervezetünk úgy védekezik a káros anyagok ellen, hogy a zsírsejtekbe elraktározzák őket. Így aztán nem okozhatnak nagyobb kárt.

 

Csökken az izomtömeg, ami az anyagcsere lassulásához is vezet.
Az izmok óriási kalóriát képesek felvenni, ezért nélkülözhetetlenek a fogyás folyamatában is. Emellett ők azok, akik a vérben keringő cukor molekulákat azonnal tudják hasznosítani. A hölgyeknek sokkal kisebb az izomtömege, így nehezebben megy a fogyás is! De vigyázat! Mozgás nélkül nincs fogyókúra!!


A hónapok óta tartó drasztikus fogyókúrának köszönhetően óriási a káosz az anyagcserében.
Testünk egyfolytában túlélő üzemmódra van kapcsolva. Nem bízik abban, hogy elegendő táplálékot kap, és mindent elraktároz zsír formájában.


Nyomelem- és vitaminhiány

Ilyen lehet a - teljesség igénye nélkül - a jód, és a D vitamin, ami a pajzsmirigy működéséhez szükséges, a cink, és a króm, ami a szénhidrát hasznosításához szükséges, a magnézium, a cink, és a B vitaminok, amik a zsír égetéséhez szükségesek, esszenciális zsírok, amik a hormontermeléshez szükségesek.

 

Gyógyszerek, amiknek mellékhatása a hízás
Ilyenek lehetnek pl. a fogamzásgátló készítmények, antidepresszánsok, stb. 

 

A 10 okot olvasva válik igazán érthetővé az állítás:

 

Nem csak az egészségért kell lefogyni, hanem egészségessé kell válni, hogy lefogyhassunk!!


A következő blogban részletezzük:

Hogyan tudunk elkezdeni egy tervezett fogyókúrát, és mi mindenre figyeljünk a kúra alatt.


Természetesen így sem lesz sétagalopp, de ha megérted, mi zajlik a szervezetedben, talán könnyebben veszed az akadályokat.


És ami a legfontosabb! Végre sikeres és tartós is lehet a testsúlycsökkenés!

 

TESZTEK


A hormonegyensúly problémákra fókuszáló 5 teszt közül 4 eredménye közvetlenül megmutatja mi állhat a fogyási problémáid hátterében.

Töltsd ki, ez a leggyorsabb módja az elindulásnak!

 

TESZTEK

  


Szerző:

Batta Ágnes

Természetes Gyógymódok Tanácsadója
Diplomás Higiénikus

Honlap: www.alternativgyogyasz.hu 

 

Vissza az oldal tetejére

 

 

Címkék: testsúly zavar, élelmiszer érzékenység, hormonzavar

 


 

Kapcsolódó cikkek

-