Gondolatok az influenza elleni védőoltásról

Miért olyan népszerű téma minden télen az influenza elleni védőoltás?

 

vedooltas 1.jpgAzért, mert az évről-évre visszatérő járványok miatt akár hetekre is kieshetünk a munkából, vagy az iskolából?

Vagy, mert menetrendszerűen felmerül az oltassuk-e magunkat, vagy ne oltassuk kérdéskőr?

Vagy azért, mert az influenza gyakran felülfertőződik és ijesztően komoly tünetekkel jár a szövődmény?


Egy bizonyos. A Tévéből és a rádióból mindenkit arra bíztatnak, hogy az influenza megelőzése érdekében mindenképp oltassa be magát!

 
Nos, ha szabad állástfoglalnom, mint kórházakban edződött járványügyes, én inkább az immunerősítés híve vagyok. De tudom, hogy minden ember életvitele és gondolkodása más, így magadnak kell eldöntened, élsz-e a védőoltással.

 

Ha azonban úgy döntesz, hogy szeretnéd beadatni magadnak, vagy hozzátartozóidnak az Influenza elleni védőoltást, kérlek, szívleld meg a következőket!

 

vedooltas 2.jpgNagyon fontos tudni az oltóanyagról, hogy elölt, vagy gyengített vírust tartalmaz. Ennek köszönhetően a szervezetedben lezajlik a betegség!! Ez általában tünetmentesen történik! 

 

Tehát az oltást követően immunrendszered ennek a mesterséges fertőzésnek a legyűrésével lesz elfoglalva az ellenanyag megjelenéséig. Ez akár 2 - 4 hét is lehet, attól függően, kinek milyen erős az immunrendszere!

 

Ebből következik, hogy ha már a járvány idején oltatod be magad, könnyen előfordulhat, hogy már az oltóanyag miatt legyengült immunrendszered találkozik a vírussal /mielőtt még az ellenanyag megjelenne a szervezetedben/  Emiatt sokkal komolyabb tünetek alakulhatnak ki, mintha be sem lettél volna oltva!

 

Egyszóval a védőoltást lehetőség szerint minél hamarabb, még novemberben, vagy december elején  kérjed, hogy legyen ideje a szervezetednek kellőképpen felkészülni, az ellenanyagokat „legyártani”, és megerősödni a járvány kezdetéig!!

 

Mivel lehet az influenza ellen a szervezetet megerősíteni  a védőoltáson kívül?

 

Vitaminok szedése

vedooltas  3.jpgAz immunrendszer erősítése érdekében rendkívül fontos a C-vitamin utánpótlás, lehetőség szerint természetes kivonatokból készült termékekkel.

Erre legalább napi 2x500gr C-vitamin tartalmú készítményeket ajánlok.  Ezt a téli-koratavaszi időszakban, de legalább a nagyobb járványok lezajlása idején végig érdemes szedni.


A másik vitamin, amit kötelező jelleggel kellene mindenkinek szedni az influenza megelőzésére a D3 vitamin. Ebből az ajánlott napi adag felnőttek részére napi 2000-4000 NE. /Nemzetközi Egység/ Ennyi kellene ahhoz, hogy a normál vitaminszintet megőrizzük, és elégendő védelmet jelentsen például az influenza vírusok ellen.

 

Fontos teendő a járványok megjelenése előtt a bélflóra helyreállítása probiotikumokkal.

Bár látszólag a bélrendszernek nem sok köze van a légúti megbetegedésekhez, de tudnunk kell, hogy itt van immunrendszerünk egyik legfontosabb bástyája. A probiotikumok alkalmazását érdemes a járványok megjelenése előtt hetekkel elkezdeni.

 

Ne felejtsd el, hogy az antibiotikumokhoz hasonlóan mindenféle védőoltás károsítja a bélflórát.

Ezért javaslom, hogyha a védőoltás mellett döntesz, segítsd az immunrendszered védekezését probiotikumok szedésével legalább 4 héten keresztül.

 

Immunerősítés mindenek felett!

Az immunerősítésre, és gyulladáscsökkentésre az egyik leghatékonyabb természetes megoldás a propolisz tinktúra fogyasztása.

vedooltas 4.jpg

Ebből megelőzésre naponta 2x10 cseppet javaslok vízbe vagy teába  téve fogyasztani. Ha valami miatt nem tudjuk a tinktúrát alkalmazni, már kapszula formájában is lehet kapni.

 

Vissza az oldal tetejére

 

 

Címkék: influenza, védőoltás, immunrendszer

 


 

Kapcsolódó cikkek

-