Testsúly problémák

 

 

1 kulonbsegek1.jpg

Annyi mindenben különbözünk egymástól. Külsőnkben, érdeklődési körünkben, étkezési szokásaikban, életmódunkban…és abban is, hogy vannak, akik bármit és bármennyit megehetnek, mégis egy felesleges kilót sem szedek fel, mások, viszont alig esznek valamit, mégis híznak…

 


Mi lehet ennek az oka?

 

Sokan csak legyintenek erre a kérdésre. A válasz: genetika, ilyen géneket örökölt… No de akkor miért fordulhat elő az, hogy az ikerpár egyik tagja vékony, testvére viszont telt idomokkal büszkélkedhet? Hiszen génjeik szinte teljesen azonosak. A válasz inkább az életmódban és a táplálkozási szokásokban keresendő.

A túlsúly napjaink egyik legkomolyabb problémája. Érinti az idősebb és az egész fiatal generációt is. Sokan úgy tartják, hogy elég a kellő önfegyelem, hogy megszabaduljunk a felesleges plusz kilóktól…

 

2 hormonok_300x150.jpg

Tapasztalatom és méréseim alapján azonban sokszor kevés a szándék, az eltökéltség, hiszen a túlsúly kialakulásáért számos esetben a szervezetet terhelő toxinok a felelősek.

 

Ezek megzavarják az emésztőrendszer, vagy a hormonrendszer egyensúlyát, így komoly hatással van az anyagcserére és a táplálékok lebontására.

 

Milyen tényezők állhatnak a testsúlyproblémák hátterében?

 

    • 3 taplalkozas_200x157.jpgA családból hozott étkezési és életmódbeli szokások. 

    • A gyomor és a bélrendszer emésztőenzimjeinek zavara. A szervezet ezeknek az emésztőenzimeknek segítségével bontja a zsírokat, a fehérjéket és a cukrokat alapmolekuláikra.

    • A hipofízis és a hipothalamus működése. Ez a két mirigy felelős a szervezet hormonegyensúlyáért. Itt termelődnek ugyanis a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy működését szabályozó hormonok, valamint az ösztrogén, aminek a túlsúlya jelentős hatással van az anyagcserére és így a plusz kilók felrakódására.

    • Érzelmi programok

 

Rendelőmben végzett komplex állapotfelméréssel lehetőségünk nyílik a szervezetet terhelő toxinok feltérképezésére, egyénre tesztelt termékekkel, pedig a kivezetéséükre. Tudj meg többet az állapotfelmérésről!

 

Részletek itt 

 

 

Vissza az oldal tetejére

-