Illatorgia, vezet vagy megvezet?!

Mindenki kíváncsi rá, hogy panaszai, vagy rossz közérzete mitől alakulhatott ki.  Akik már jártak nálam állapotfelmérésen, tudják, hogy minden alkalommal átnézzük a leleteket, végigbeszéljük, mi lehet a háttérben, mi okozhatja a panaszokat.


Ilyenkor előkerülnek a kórokozók, a káros anyagcseretermékek, az ionizáló sugárzás, a fémek vagy éppen a vegyi anyagok.

 


De hogyan kerülnek ezek a szervezetünkbe?


A baktériumokat, vírusokat még csak-csak megértjük. Azt is elfogadjuk, hogy a káros anyagcseretermékek a rossz emésztés következtében bennünk keletkeznek.

 

De hogy kerülhet olyan anyag gyermeked szervezetébe, ami állandó magatartászavart, vagy tanulási nehézséget okoz?


Hogy kerülhet káros vegyi anyag, egy banktisztviselő, vagy egy tanár szervezetébe? Hiszen nem dolgozik vegyszerekkel, oldószerekkel, festékekkel.

 


Kevesen gondolnak rá, de például élelmiszerrel…

 

A következő történet rávilágít néhány "apróságra"

 

Nem is olyan régen meglepő, vagy inkább megdöbbentő esetet mesélt egy kedves páciensem.

 

Egy plakát készítéséhez kérték fel, ami egyfajta kutya gyógyszert, vagy bolhairtó terméket reklámozott. A megrendelő ötlete az volt, hogy illatos plakát készüljön, ami majd odavonzza a kutyusokat. Ezzel persze a gazdik is elkötelezettebbek lesznek, hiszen ha már a jószágnak is tetszik, rossz nem lehet…

 

Neki láttak hát illataromákat keresni.

El is jutottak egy gyártó céghez, akik mindenféle illatot képesek szintetikus anyagokból előállítani.

Olcsón, nagy mennyiségen és rendkívül mérgezően!!

A látogatás során meglepődve látták, milyen komoly védőöltözékbe bújva készítik ezeket az aromákat, amiket azután az ételeinkhez kevernek.

 

Olyan lángolt kolbász, füstölt sonka, friss kenyér és még ki tudja, milyen illatot kevernek, hogy csak csorog az ember vagy a kutya nyála. Vendégem kutyája is mámorosan szaladt el egy darab papírral, amire mindössze az illatmintát cseppentették.

 

Mi is éppen így viselkedünk, amikor nem tudunk ellenállni a finom illatoknak.

Hát igen, néha az élelmiszer-ipar az orrunknál fogva vezet. 

 


Miből épülnek fel ezeket az ínycsiklandozó vegyületeket?


A legtöbbjüket szintetikus vegyületekből, amik gyakran egészségromboló hatásúak.

 


Csak a teljesség igénye nélkül


    • rontják az emésztést
    • befolyásolják a hormonrendszert
    • károsítják a máj, és a vese méregtelenítését
    • kialakíthatnak allergiákat, magatartás-, és hangulatzavarokat
    • olyan is akad köztük, ami függést okoz.

 


Ijesztő igaz?

 

A gyártó cégek azzal nyugtatnak minket, hogy olyan kicsi mennyiséget kell ezekből az intenzív vegyületekből az élelmiszerekhez adagolni, hogy ezzel simán megbirkózik a szervezetünk. 

No, igen. Természetesen, ha csak azt a néhány molekulát kellene lebontani, akkor igen.

 


De gondoljuk végig


  • Reggelire megesszük a péksüteményt, amihez hozzákeverték a rengeteg cukor mellé az édes íz-illat helyettesítéséhez az etil-vanillint (ami függést alakít ki)

  • a gyümölcs-joghurtokhoz etil-acetát, vagy aldehid C17, vagy egyéb hasonló gyümölcs aromát utánzó vegyi anyag adja meg. Ilyen lehet a menthentiol ami a grapefruit  aromáját, vagy az acetyl-pyrolin, ami a ropogós kenyérhéj, vagy a filberton, amit a mogyoró ízének pótlására használnak.

  • Vannak olyan termékek, amelyekbe a cukor pótlására, veszélyesnek tartott édesítőt, az aszpartamot és K-aceszulfámot teszik.

  • De még nincs vége a napnak! Ebédre megesszük a félkész, vagy készételt, amihez az íz fokozására NA-glutamátot, a füstölt íz eléréséhez „folyékony füstöt” adnak. És akkor még nem beszéltünk a rengeteg csomósodás gátlóról, állagjavítóról, fényesítőről, stb. 

 


Komplett vegyi gyár!!

 

Ha ezeket összeadogatjuk, akkor bizony világossá válik, hogy ezeknek a lebontása igen csak komoly munkára készteti a májunkat, vesénket.

 

Mit tesz a szerveztünk, ha nem tud megbirkózni ezzel a rengeteg vegyi anyaggal?

Kiteszi a kötőszövetekbe, ott okozza a legkevesebb bajt...
De hosszútávon ezek a vegyi anyagok bizony befolyásolják a sejtek-szövetek működését, és erősen beleszólhatnak a hormonrendszerünk működésébe is.

 


Mit tudunk tenni?


Tisztítunk!!  Kötőszövetet, májat, vesét, nyirok területeket. Szóval minden olyan területet, ahol felszaporodhatnak ezek a káros vegyületek.

 

Rendelőmben a komplex állapotfelmérés során feltárhatjuk a betegségek, panaszok hátterében meghúzódó okokat:

 

mikrobák, vegyi anyagok, élelmiszeradalékok, nehézfémek, allergiát kiváltó anyagok, érzelmi terheltség, stressz, stb.


Ha csak évente egy-egy kúrát végigviszünk, máris óriási segítséget tudunk adni a sejtjeinknek.

 

A napi külső tisztálkodás mindannyiunk számára egyértelmű.

Fontos megérteni, hogy a belsőnk tisztasága éppoly lényeges mint a külsőnkké. Sőt!

 

Milyen mód van a belső tisztaság megteremtésére?

 

Tudj meg többet!

 

 

Persze joggal feltételezhetnénk, hogy a jogszabályok kötelezik az élelmiszergyártó cégeket, hogy feltüntessék a káros összetevőket a címkéken.

 

Sajnos a magyar jogszabályok az aroma készítményeket egy kalap alá sorolják. Nem tesznek különbséget a természetes, a természet azonos, és a mesterséges aromák között.

 

A jogszabály leszögezi, hogy

 

„az aroma tulajdonsággal rendelkező élelmiszer összetevőket nem szükséges előzetes toxikológiai vizsgálatnak és minősítésnek alávetni, csak akkor, ha a biztonságukkal kapcsolatban aggály merül fel.”

 

Gondolom ez Téged is "megnyugtat..." 


Szerző:

Batta Ágnes

Természetes Gyógymódok Tanácsadója
Diplomás Higiénikus

Honlap: www.alternativgyogyasz.hu 

 

Vissza az oldal tetejére

 

 

Címkék: betegség okok

 


 

Kapcsolódó cikkek

-