Gyakori kérdések

A sikeres együttműködés alapelvei

Mivel eljöttél hozzám, felismerted, hogy problémád van és szeretnél segítséget kapni. A gyógyulásod érdekében fontosnak tartom, hogy a következő dolgokban egyetértsünk:

 

  • Őszintén és a legjobb tudásom szerint igyekszek segíteni a gyógyulásodban, de helyetted nem tudok meggyógyulni. 
  • Fogd fel úgy az együttműködésünket, mint egy kalandot! Nem érdemes siránkozni, kiskapukat, kibúvókat, kifogásokat keresni, azzal a saját gyógyulásod nehezíted meg! 
  • Mindenkinek próbálok olyan javaslatokat adni, amit be tud illeszteni a mindennapjaiba. Ha mégis akadályokat látsz, kérlek jelezd! Ha szigorúnak tűnik egy - egy diétás javaslat, az a TE érdekedben van.
  • Ne legyél türelmetlen se magaddal, se a gyógyulási folyamattal! Sajnos, ami az évek során elromlott, nem lehet néhány nap alatt rendbe tenni!
  • Tudd, hogy nagyon gyakran egy tünetnek, problémának a gyökerét teljesen más területen kell keresni, mint ahol a panaszaid vannak. Ez az oka, ha úgy érzed, hogy nem azzal a problémával foglalkozunk, amivel hozzám fordultál. Az összefüggéseket minden esetben elmagyarázom. Higgy nekem!
  • Ahhoz, hogy az állapotod változásának megfelelően tudjuk a terápiát, diétát módosítani fontos a visszajelzésed és az együttműködésed. 
  • Az állapotfelmérés eredményét, az összefüggések magyarázatát, a javasolt terápiát minden esetben írásban megkapod. Ha valami nem érthető, vagy ha úgy érzed nem tudod a terápiát beilleszteni a mindennapjaidba, kérlek jelezd. Segítek, átbeszéljük és keresünk megoldást! Ha nem tudom, hogy valami problémát okoz, akkor nem tudok segíteni sem! 
  • A terápia sikerén az egészséged, ezen túl a munkád, a karriered, a családod és a további életminőséged múlik! Ne sajnáld magadtól a gyógyulásra szánt időt, energiát és a költségeket! Vissza fog térülni kamatostul! Fektess a jövődbe! 

Miért érdemes állapotfelmérésre jönnöd?

 • Hónapokig húzódó kivizsgálások helyett azonnal magyarázatot kaphatsz egészségügyi problémáidra.

 • A szervezeted működését egységes egészként vizsgáljuk. Az okokat tárjuk fel, és nem csak a tüneteket kezelgetjük.

 • Így elkerülheted a hosszú, fáradalmas, költséges, néha fájdalmas vizsgálatokat.  

 • Ha szükséges, célzottan ajánlok megerősítő orvosi vizsgálatot. Nem kell bolyonganod az egészségügy útvesztőiben. 

 • A vizsgálat fájdalommentes és hatékony.

 • Az állapotfelmérésről, néhány napon belül, átgondolt írásbeli értékelést kapsz magyarázaokkal, megoldásokkal.

 • Felfedhetjük a betegség hajlamokat, vagy a kialakulóban lévő betegségeket még korai stádiumban, akár megjelenésük előtt.

 • A terápia egész ideje alatt lehetőség van az ingyenes konzultációra.

 • Az ajánlott időközönkénti visszaméréssel folyamatosan ellenőrizhetjük a kezelés eredményességét.

Babavállalás előtt érdemes állapotfelmérésre jönni?

Mindenképpen!!

 

Az ideális az lenne, ha még a fogantatás előtt, amikor még csak felvetődött a babavállalás kérdése, eljönnél a pároddal együtt állapotfelmérésre.

- Időt nyerünk vele, ha feltérképezzük, hogy zajlik-e a szervezetedben olyan folyamat, ami gátolja a megtermékenyülést, vagy a párodnál a spermák képződését, vagy mozgását. (inzulinrezisztencia, női/férfi hormonproblémák, pajzsmirigy problémák, nemi területen kórokozó gócok stb.)

- Azt is megtudjuk, vannak -e a szervezetedben olyan terhelők, amikre érdemes lenne odafigyelni a baba egészségen érdekében:  mikrobagócok, élettelen toxinok, káros anyagcseretermékek, nehézfémek, oltási maradványok, kemikáliák stb.

Nem csak a mamánál fontos ezek vizsgálata! Az édesapa szervezetében lévő élettelen és élő terhelők a sperma génkészletét károsíthatják!

 

FONOTOS TUDNI, hogy az anya szervezetében lévő valamennyi méregterhelés a placentán keresztül és az anyatejjel is bekerülhet a baba szervezetébe!!

 

Ilyenkor nem csak a környezetedben lévő ipari mérgekre, gyógyszerekre, növényvédőkre, vagy egyéb kemikáliákra kell gondolni.

Sajnos szervezetünk is képes előállítani toxinokat pl. a rosszul működő anyagcserénk során. Ezek a metabolitok az élelmiszer érzékenységgel, vagy allergiával terhelt anyai szervezetből át kerülnek a baba szervezetébe, akinél később emésztési panaszokat, bélgyulladásokat, élelmiszer érzékenységet, csecsemőkori ekcémát, hangulatzavavarokat, alvászavarokat stb. is okozhatnak.
 

Problémát okozhat, ha mikrobás terheltség van jelen a szervezetben.

Ez részben csökkentheti a fogantatás sikerét, és a babánál is problémákat okozhat. 

Például, ha egy kismamánál a terhesség előtt gyakran fordult elő gombás folyás, nagy valószínűséggel olyan gyermeket hoz a világra, akinél a gombák akár a bélrendszert terhelik, akár az ekcémák kialakításában is szerepet játszhatnak.  

Nagyon komoly a tét, nem mindegy milyen útravalóval kezdi a gyermeked az életét!

Az állapotfelmérés alkalmával felszínre került problémák kezelésére milyen segítséget kaphatok?

Az állapotfelmérés segítségével megtalálhatjuk, mi állhat problémáid hátterében.

A feltárt okok megszüntetésére minden esetben személyre szabottan állítok össze olyan terápiás javaslatot, ami elindít a gyógyulás útján.
- A javaslatban minden esetben találsz olyan (főként gyógynövény, vagy illóolaj alapú) étrendkiegészítőket, amivel segítheted a bélrendszer működését, a méregtelenítő szerveid munkáját, javíthatod a nyomelem és vitamin felszívódást stb.
- Mellékletben elküldöm az élelmiszer érzékenységi vizsgálat eredményét. A vizsgálat azt mutatja meg, melyek azok az ételek, amik irritációt okoznak a bélnyálkahártyán! (ez a biorezonanciás mérés alapján készült vizsgálat ereedménye. Nem a hivatalos vérből készült ételallergia vizsgálat /nutritív panell/, és nem is a Foodteszt)
- Találsz benne diétás tanácsot, ami nem csak a „tiltó listára került, vagy nem ajánlott” élelmiszerek megnevezésére korlátozódik, hanem esetenként olyan konyhatechnikai segítséget és beszerzési forrásokat is tartalmaz, ami igazán komoly segítséget jelenthet a mindennapokban.
- Szükség szerint javaslok mozgásterápiát, fürdőkúrát, gyógyteákat, bőrkezelést. Ezekhez gyakorlatokat, recepteket is csatolok a terápiás javaslathoz. 
- Ezen kívül akupresszúrás és fülakupunktúrás kezeléssel csökkentem a panaszokat.

A mérés ideje alatt megpróbálok minden felmerülő kérdésedre választ adni.

Az állapotfelmérés eredményét összegzem, és a javaslataimmal együtt, kizárólag  a számodra, elérhetővé teszem a honlapon, ahonnan bármikor letöltheted.

Hogy jöjjek állapotfelmérésre?

- A felmérés előtti napokban érdemes több folyadékot fogyasztani. Ezzel megkönnyítheted a mérést, gyorsabb pontosabb ereményeket kaphatunk.

- Ha van, akkor hozd magaddal a laborvizsgálati eredményeidet, vagy bármilyen orvosi papírodat. Így láthatjuk, milyen vizsgálatokat végeztek már el. Én kicsit szigorúbban és más szempontok alapján nézem az eredményeket. 

- Hasonló segítséget jelent, ha egy kicsit pihentebb állapotban érkezel a vizsgálatra.

- Az állapotfelmérés előtt, kérlek, ne használj kézkrémet, vagy testápolót, mert a zsíros krém eltorzítja a mérési eredményeket. 

Kismama vagyok és panaszaim vannak. Jöhetek-e állapotfelmérésre?

Természetesen.

A vizsgálat során semmi olyan hatás nem ér sem Téged, sem a babát, ami káros lenne rá, vagy rád.
A problémáidat viszont fontos feltérképezni, mert a szervezetdben zajló folyamatok hatással vannak a baba későbbi életére. 
A panaszaid csökkentése érdekében keresünk olyan megoldást, amivel nem ártunk a babának, a Te közérzeted pedig javul.

 

Mondok egy példát:
Ha emésztési problémáid vannak, vagy allergia, ekcéma kínoz, aminek hátterében tejfehérje érzékenység áll, a terhesség, vagy a szoptatás alatt fogyasztott tejtermékek bizony nagy valószínűséggel a gyermekednél is allergiát, ekcémát, emésztési panaszokat okozhat.  

Hozhatom-e a gyermekemet állapotfelmérésre?

Két éves kor alatti kisdedet ritkán mérek. Ilyenkor azt szoktam javasloni, hogy inkább az édesanya terheltségét mérjük. A gyermek szervezete ekkor még főként azokkal a toxinokkal terhelt, mint az édesanyjáé. Ezek kivezetésére általában az anyai szervezet bemérése során kapott eredmények alapján állítunk fel terápiás javaslatot (diétát, nyomelem, vitamin pótlást stb.) vagy javaslok célzott orvosi vizsgálatokat.

 

Két éves kor felett, már lehet állapotfelmérést végezni, de tapasztalatom szerint 4 éves kor alatt elég nehéz, mert rendszerint nincs türelmük, és nem is szeretnek egyedül üldögélni hosszabb ideig. Ha ölben vannak, akkor pedig nem kapunk pontos értéket, mert a gép nagyon érzékeny. Ilyenkor javasolni szoktam, hogy a szülők hozzanak magukkal valamilyen kis könyvet, vagy nem elektronikus játékot, amivel egy picit le tudjuk kötni a figyelmét az állapotfelmérés idejére.

 

4 - 5 éves kortól, már nagyon ügyesek, leköti őket az "izgalmas mérés"

 

Ha esetleg magatartás-, vagy figyelemzavar miatt történik a vizsgálat, akkor is javaslom, hogy valamilyen kedvenc játék legyen a közelben.

Az állapotfelmérést szeretem kötetlenebb, családiasabb hangulatban elvégezni, így rugalmasan alkalmazkodom a gyermekek igényeihez, és időszakonként a mérés közben beiktatunk egy-egy szusszanásnyi szünetet is. Ez sem telik tétlenül. Ezalatt az idő alatt beszélem meg a szülővel az addig látottakat.

Mit tegyek, ha szinte minden megszokott élelmiszerről letiltanak?

Tudom, hogy az allergia vizsgálat eredménye rendszerint letaglóz sok embert, hiszen az eddig megszokott finom falatok közül több is tiltó listára kerülhet /a megszokott reggeli, kakaó, tejtermékek, búzalisztből készült termékek, finomított cukrok stb./.
Ezek azért is jelentenek problémát, mert nem csak önmagukban fogyasztjuk őket, hanem más ételek elkészítéséhez is használjuk.

Hogy ne érezd azt, hogy teljesen kicsúszik a lábad alol a talaj, vbagy, hogy nem tudod a diétás javaslatokat kivitelezni, minden esetben adok gyakorlati tanácsokat. Javaslok konyhatechnikai segítséget, termékeket, amivel a „tiltott” élelmiszereket helyettesítheted, helyeket, ahonnan ezeket a pótlásokat beszerezheted, esetleg néhány receptet, amivel mindezek ellenére bearanyozhatod a napjaidat.

Lehet fokozni a hatást kiegészítő kezelésekkel?

Természetesen szinte minden problémának a megoldását lehet gyorsítani

 

 • akupresszúrás, vagy fülakupunktúrás kezelésekkel
 • étrendkiegészítőkkel
 • gyógynövényekkel
 • aromaterápiával
 • fürdőkúrákkal
 • pulzáló mágnes terápiával
 • otthon is végezhető tornagyakorlatokkal

 

Az otthon végezhető kúrákat a terápiás javaslat részeként elmondom, vagy leírom. Az akupresszúrás, fülakupunktúrás kezelésekre pedig javaslatot teszek, amit mindenki szabadon eldönt, hogy él e vele heti 1 – 2 alkalommal. 

Lehetnek-e mellékhatásai az ajánlott szereknek?

Mivel a legtöbb esetben a panaszok hátterében a szervezteben felhalmozódott toxinokat (mikroba és béltoxinok), nehézfémeket, mikrobákat, mikroba gócokat találjuk, sajnos ezek kiürítése, visszaszorítása során felléphetnek átmeneiti úgynevezett "mérgezési" tünetek. 

 

Ilyen kísérő tünetek lehetnek a fejfájás, vizelet/széklet /mennyisége, szaga, színe/ megváltozása, megjelenhetnek pattanások, megindulhatnak váladékok különböző testnyílásokon pl.: orrfolyás, torokváladékok, köhögés, izzadás, hüvelyváladék, esetleg megjelenhet ízületi fájdalom, vagy ólmos fáradtság is néhány napig.  

Jó tudni, hogy ezek a tünetek nem tartanak tovább néhány napnál.

 

A tünetek elkerülhetők, vagy jelentősen csökkenthetők, ha a terápia ideje alatt toxin megkötő készítményeket fogyasztunk, megfelelő mennyiségű folyadékot /elsősorban vizet/ iszunk, és aktív testmozgást végzünk. Ezek a káros vegyületek ugyanis vizelettel, széklettel tudnak kiürülni. 

Emellett például nehézfém kivezetésnél, illetve a bélrendszerben túlszaporodokk káros mikróbák visszaszorításánál gondoskodnunk kell arról is, hogy a kiürült nehézfém molekulák, vagy mikrobák helyét számunkra hasznos ionokkal, vagy baktériumokkal töltsük fel. 

 

Hozhatom-e a korábbi leleteimet?

Igen. Együtt átböngésszük, és értelmezzük. 

Hogyan lehetséges, hogy a kontroll mérés során megismételt élelmiszer érzékenységi vizsgálat más eredményt mutat, mint az első mérés alkalmával?

Ha a bél területén bármilyen ok miatt (fertőzés, béldiszbiózis, stressz, éhezés) gyulladás van, a bélhám sérül, és az emésztés nem lesz megfelelő. Ennek köszönhetően a bél nyálkahártyája sokkal könnyebben átereszti a csak részben lebontott élelmiszerösszetevőket, amik a szervezetbe jutva allergénként viselkednek, és fokozzák a gyulladásos, vagy allergiás folyamatok kialakulását.

 

Ha a javasolt terápia során (a diéta és étrend kiegészítők segítségével) megszüntetjük a bélrendszer gyulladását, az immár egészséges bélhámsejteken keresztül már sokkal kevesebb nem kellően lebontott fehérje jut a keringésbe. Ennek köszönhetően az eddig irritálóként megjelenő élelmiszerek listája jelentősen csökkehet.

Így előfordulhat, hogy néhány étel visszakerülhet a mindennapunkba.

Autóval megyek. Hol tudok parkolni?

A rendelő előtt, és a Rudawszky utcában ingyenes parkolási lehetőség van.

Hogy tudok fizetni?

 • Készpénzzel
 • Bankkártyával
 • SZÉP kártyával
 • OTP egészségpénztár részére számlát is ki tudunk állítani

Mi van, ha elégedetlen vagyok a kezeléssel?

Mivel nagyon különbözőek vagyunk, nagyon különböző elvárásokkal ez előfordulhat.

Ha úgy érzed, hogy számodra nem meggyőző a kezelés, vagy esetleg én nem nyertem meg a bizalmadat, ez kiderülhet már az első 20 perc alatt. Ebben az esetben természetesen fizetés nélkül távozol, és még meg is köszönöm, ha negatív észrevételeidet megosztod velem, hiszen a hibáiból is tanul az ember.

 

Vissza az oldal tetejére

-