Gyakori kérdések

Miért érdemes állapotfelmérésre jönnöd?

 • Hónapokig húzódó kivizsgálások helyett azonnal magyarázatot kaphatsz egészségügyi problémáidra.

 • A vizsgálati módszer a szervezetet nem darabolja fel, hanem egységes egészként kezeli. 

 • A vizsgálat fájdalommentes és hatékony.

 • Az állapotfelmérésről, néhány napon belül, átgondolt írásbeli értékelést kapsz.

 • A hivatalos protokoll /vizsgálat vizsgálat hátán/ hosszú, fáradalmas, költséges, néha fájdalmas, szélső esetben eredménytelen is.

 • Feltárhatjuk a krónikus betegségek hátterében meghúzódó okokat.

 • Felfedhetjük a betegség hajlamokat.

 • Felfedhetjük a kialakulóban lévő betegségeket még egy korai stádiumban, akár megjelenésük előtt.

 • A terápia egész ideje alatt lehetőség van az ingyenes konzultációra.

 • Az ajánlott időközönkénti visszaméréssel folyamatosan ellenőrizhetjük a kezelés eredményességét.

 • Ha szükséges, célzottan ajánlok terápiát vagy megerősítő orvosi vizsgálatot.

Babavállalás előtt érdemes állapotfelmérésre jönni?

Mindenképpen!!

 

Az ideális az lenne, ha még a fogantatás előtt, amikor még csak felvetődött a babavállalás kérdése, eljönnél a pároddal együtt állapotfelmérésre.

 

Mivel iyenkor hosszútávra tervezünk egy egészséges életet, érdemes az alapozásra odafigyelni mindketőtöknél.

 

Alapvetően fontos megvizsgálni, hogy a szervezetben előfordulnak-e

  • bármilyen mikrobagócok
  • élettelen toxinok
  • káros anyagcseretermékek
  • nehézfémek
  • oltási maradványok
  • kemikáliák
  • bármilyen egyéb szövetek között felhalmozódhatott terhelő

 

FONOTOS TUDNI, hogy az anya szervezetében lévő valamennyi méregterhelés a placentán keresztül bekerülhet a baba szervezetébe!!

 

Ilyenkor nem csak a környezetedben lévő ipari mérgekre, gyógyszerekre, növényvédőkre, vagy egyéb kemikáliákra kell gondolni.

Sajnos szervezetünk is képes előállítani toxinokat pl. a rosszul működő anyagcserénk során. Ezek a metabolitok az élelmiszer érzékenységgel, vagy allergiával terhelt anyai szervezetből  kerülhetnek át a baba szervezetébe, és később emésztési panaszokat, vagy akár bélgyulladásokat is okozhatnak.

Ezek lehetnek a kiváltói a manapság olyan gyakori csecsemőekcémáknak, allergiáknak, vagy az élelmiszerekkel szemben kialakult érzékenységnek, intolarenciának.


Sajnos már akkor is panaszt okozhatnak, amikor még csak és kizárólag anyatejjel táplálod. Tudok olyan babáról, akinek születésekor 1 cm-es epeköve volt, ami kizárólag az anyai terhelés kapcsán alakulhatott ki!

 

Problémát okozhat, ha mikrobás terheltség van jelen a szervezetben.

Ez részben csökkentheti a fogantatás sikerét és a babánál is problémákat okozhat.

 

Például, ha egy kismamánál a terhesség előtt gyakran fordult elő gombás folyás, nagy valószínűséggel olyan gyermeket hoz a világra, akinél a gombák ekcémák kialakításában fognak szerepet játszani. 


Az édesapa szervezetében lévő élettelen és élő terhelők, szintén károsíthatják a sperma génkészletét.

 

Nagyon komoly a tét, nem mindegy milyen útravalóval kezdi a gyermeked az életét!

Az állapotfelmérés alkalmával felszínre került problémák kezelésére milyen segítséget kaphatok?

Az állapotfelmérés segítségével megtalálhatjuk, mi állhat problémáid hátterében.

A feltárt okok megszüntetésére személyre szabottan tesztelek ki gyógynövény alapú homeopátiás készítményeket, vitaminokat, étrend kiegészítőket.

Ezen kívül akupresszúrás és fülakupunktúrás kezeléssel csökkentem a panaszokat, valamint személyre szabott diétás tanácsot adok az egyes panaszok csökkentésére.

A diétás tanács nem csak a „tiltó listára került, vagy nem ajánlott” élelmiszerek megnevezésére korlátozódik, hanem esetenként olyan konyhatechnikai segítséget és beszerzési forrásokat is tartalmaz, ami igazán komoly segítséget jelenthet a mindennapokban.

A mérés ideje alatt megpróbálok minden felmerülő kérdésedre választ adni.

Az állapotfelmérés eredményét összegzem, és a javaslataimmal együtt, kizárólag  a számodra, elérhetővé teszem a honlapon, ahonnan bármikor letöltheted.

Hogy jöjjek állapotfelmérésre?

A felmérés előtti napokban érdemes több folyadékot fogyasztani. Ezzel megkönnyítheted a mérést, gyorsabb pontosabb ereményeket kaphatunk.

Hasonló segítséget jelent, ha egy kicsit pihentebb állapotban érkezel a vizsgálatra.

Hölgyeknél a menstruáció alatti időben /különösen az első napokban/ nem érdemes az állapotfelmérést elvégezni, mert fals eredményt kaphatunk.

Mivel a kézen és a lábfejen lévő akupunktúrás pontok bőrellenállását mérem, olyan ruházatban érdemes jönni, amiből egyszerűen ki tudod bújtatni a lábfejed.

Az állapotfelmérés előtt, kérlek, ne használj kézkrémet, vagy testápolót, mert a zsíros krém eltorzítja a mérési eredményeket. 

Kismama vagyok és panaszaim vannak. Jöhetek-e állapotfelmérésre?

Természetesen.

A vizsgálat során semmi olyan hatás nem éri a babát, ami káros lenne rá. A Te problémáidnak a hátterét azonban felderíthetjük,  a panaszok csökkentésére pedig keresünk olyan megoldást, amivel a közérzeted javul.

 

Ezt azért is tartom fontosnak, mert a szervezetdben zajló folyamatok hatással vannak a baba későbbi életére. 

Mondok egy példát: Ha emésztési problémáid vannak, vagy allergia, ekcéma kínoz, aminek hátterében a tej fehérjével kapcsolatos érzékenység áll, és a terhesség, vagy a szoptatás ideje alatt bőséggel fogyasztod a tejtermékeket, bizony nagy valószínűséggel a gyermekednél is kialakulnak ezek a problémák. Sőt előfordulhat, hogy komolyabb panaszokat is okozhat az idők múlásával, mint ahogyan nálad jeklentkezik. 

Hozhatom-e a gyermekemet állapotfelmérésre?

Két éves kor alatti kisdedet nem mérünk. A gyermek szervezete ekkor még főként azokkal a toxinokkal terhelt, mint az édesanyjáé. Ezek kivezetésére általában az anyai szervezet bemérése során kitesztelt szerek, vagy az eredmény alapján a kifejezetten gyermekeknek kifejlesztett szirupos termékpaletta áll rendelkezésre. Így tudjuk a panaszokat csökkenteni.

 

Két éves kor felett, már lehet állapotfelmérést végezni, de tapasztalatom szerint 4 éves kor alatt elég nehéz, mert rendszerint nincs türelmük, és nem is szeretnek egyedül üldögélni hosszabb ideig. Ha ölben vannak, akkor pedig nem kapunk pontos értéket, mert a gép nagyon érzékeny. Ilyenkor javasolni szoktam, hogy a szülők hozzanak magukkal valamilyen kis könyvet, vagy nem elektronikus játékot, amivel egy picit le tudjuk kötni a figyelmét az állapotfelmérés idejére.

 

4 - 5 éves kortól, már nagyon ügyesek, leköti őket az "izgalmas mérés"

 

Ha esetleg magatartás-, vagy figyelemzavar miatt történik a vizsgálat, akkor is javaslom, hogy valamilyen kedvenc játék legyen a közelben.

Az állapotfelmérést szeretem kötetlenebb, családiasabb hangulatban elvégezni, így rugalmasan alkalmazkodom a gyermekek igényeihez, és időszakonként a mérés közben beiktatunk egy-egy szusszanásnyi szünetet is. Ez sem telik tétlenül. Ezalatt az idő alatt beszélem meg a szülővel az addig látottakat.

Mit tegyek, ha szinte minden megszokott élelmiszerről letiltanak?

Az allergia vizsgálat eredménye rendszerint letaglóz sok embert, hiszen az eddig megszokott finom falatok közül több is tiltó listára kerülhet /a megszokott reggeli, kakaó, tejtermékek, búzalisztből készült termékek, finomított cukrok stb./. Ezek azért is jelentenek problémát, mert nem csak önmagukban fogyasztjuk őket, hanem más ételek elkészítéséhez is használjuk.

Erre is javaslok konyhatechnikai segítséget, termékeket, amivel a „tiltott” élelmiszereket helyettesítheted, helyeket, ahonnan ezeket a pótlásokat beszerezheted, esetleg néhány receptet, amivel mindezek ellenére bearanyozhatod a napjaidat.

Lehet fokozni a hatást kiegészítő kezelésekkel?

Természetesen szinte minden problémának a megoldását lehet gyorsítani

 

 • akupresszúrás, vagy fülakupunktúrás kezelésekkel
 • gyógynövényekkel
 • aromaterápiával
 • fürdőkúrákkal
 • pulzáló mágnes terápiával
 • otthon is végezhető tornagyakorlatokkal

 

Az otthon végezhető kúrákat a terápiás javaslat részeként elmondom, vagy leírom. Az akupresszúrás, fülakupunktúrás kezelésekre pedig javaslatot teszek, amit mindenki szabadon eldönt, hogy él e vele heti 1 – 2 alkalommal. 

Lehetnek-e mellékhatásai az ajánlott szereknek?

A problémák megoldására kitesztelt készítmények az immunrendszer segítségével hatnak a szervezetben felhalmozódott mérgekre és fertőzési gócokra anélkül, hogy bármilyen hatóanyagot vinnének be a szervezetbe.

 

Hogyan hatnak hát mégis?

 

Ezek a szerek információt visznek a szervezetünkbe, aminek segítségével fokozódik az immunaktivitás, így a terhelők a legrövidebb időn belül kiürülhetnek a szervezetből.

 

Mivel a készítmények hatásmechanizmusa teljesen más, mint a klasszikus orvosságoké /amik hatóanyag alapúak/, a szervezetben jelentkező szokásos immunreakciókat méregtelenítési tünetként kell kezelni.


Ilyen kísérő tünetek lehetnek a fejfájás, vizelet/széklet /mennyisége, szaga, színe/ megváltozása, megjelenhetnek pattanások, megindulhatnak váladékok különböző testnyílásokon pl.: orrfolyás, torokváladékok, köhögés, izzadás, hüvelyváladék, esetleg megjelenhet ízületi fájdalom, vagy ólmos fáradtság is néhány napig.  

Jó tudni, hogy ezek a tünetek nem tartanak tovább néhány napnál.

 

Megjelenésük azonban elkerülhetők, vagy jelentősen csökkenthetők, ha megfelelő mennyiségű folyadékot /elsősorban vizet/ fogyasztunk, és aktív testmozgást végzünk.

 

Amennyiben a tünetek mégis zavaróak lennének, a cseppek számát csökkenthetjük, de a kúrát ne szakítsuk meg!

Hozhatom-e a korábbi leleteimet?

Igen. Együtt átböngésszük, és értelmezzük. 

Hogyan lehetséges, hogy a kontroll mérés során megismételt élelmiszer érzékenységi vizsgálat más eredményt mutat, mint az első mérés alkalmával?

Ha a bél területén bármilyen ok miatt gyulladás van, az emésztés nem lesz megfelelő, és a bélhám is sérül. Ennek köszönhetően a bél nyálkahártyája sokkal könnyebben átereszti a csak részben lebontott nagyobb fehérjemolekulájú anyagokat, amik a szervezetbe jutva allergénként viselkednek. Ezek a véráramba jutva fokozzák a gyulladásos, vagy további allergiás folyamatok kialakulását.

 

A terápia során javasolt diéta és étrend kiegészítők segítségével megszüntetjük a bélrendszer gyulladását. Ezáltal a bél falát alkotó immár egészséges hámsejteken keresztül már sokkal kevesebb nem kellően lebontott fehérje jut a keringésbe. Ennek köszönhetően az eddig allergénként megjelenő élelmiszerek listája jelentősen csökkehet.

Természetesen a gyulladást kiváltó komoly allergén tényezőknél ez után is érzékenységet mutat a vizsgálat!

Autóval megyek. Hol tudok parkolni?

A rendelő előtt, és a Rudawszky utcában ingyenes parkolási lehetőség van.

Hogy tudok fizetni?

 • Készpénzzel
 • Bankkártyával
 • SZÉP kártyával

Mi van, ha elégedetlen vagyok a kezeléssel?

Mivel nagyon különbözőek vagyunk, nagyon különböző elvárásokkal ez előfordulhat.

Ha úgy érzed, hogy számodra nem meggyőző a kezelés, vagy esetleg én nem nyertem meg a bizalmadat, ez kiderülhet már az első 20 perc alatt. Ebben az esetben természetesen fizetés nélkül távozol, és még meg is köszönöm, ha negatív észrevételeidet megosztod velem, hiszen a hibáiból is tanul az ember.

 

Vissza az oldal tetejére

Csatlakozz hozzánk!

 

Az évszakhoz kötődő betegségekről, fertőzésekről és a természetes megelőzésről, gyógyításról is tájékozódhatsz.