Felső légúti panaszok

 

Megfázás? Torokgyulladás? Mandulagyulladás?

 

felsoleguti panaszok 1.jpgMindannyiunk környezetében előfordultak már ilyen megbetegedések.. Sőt!  Mi magunk is gyakran küzdöttünk már hasonló problémákkal. Bármilyen ijesztőek, vagy makacsok is a tünetek, mégis hajlamosak vagyunk banális problémaként kezelni. Miért érzem mégis fontosnak, hogy kiemelten is foglalkozzak ezekkel a betegségekkel?

 

Mert a gyulladások hátterében húzódó okok súlyosabb következményekkel is járhatnak.  

A felső léguti panaszok hátterének alapos kivizsgálására általában akkor van szükség, ha azok sűrűn vissza- visszatérnek, vagy a panaszok nagyon makacs módon kínozzák az embert. A gyulladások érinthetik a torokképleteket, a mandulákat, az orrüregeket, arcüregeket, és a hangszálakat.

 

A kiújuló felső légúti megbetegedések egyik oka mikroba góc kialakulása lehet, amit a légutak nyálkahártyájában, vagy a környező nyirokmirigyekben megtelepedő kórokozók alakítanak ki. A mandulákban, vagy az orr- és arcüregekben megbúvó kórokozók forrásai lehetnek akut fertőzéseknek, amik rendszerint torokfájást, köhögést, sűrű orrváladékot, esetenként lázat okoznak. 

 

2 bacik_290x169.jpgAzonban nem csak akut betegségeket idézhetnek elő, hanem a nyirokmirigyekben, vagy a nyálkahártyákban megbújva, a távolabbi szervekben – ízületekben, vesében, szívburokban - képesek másodlagos gyulladásokat kialakítani.  Így a térd és egyéb ízületi problémák, és a gyakori húgyúti felfázások hátterében is érdemes például a mandulákban megbúvó baktérium gócokat keresni. 

A legnagyobb gondot ezekben az esetekben a Srteptococcusok családjába tartozó gennykeltő baktériumok, valamint a Chlamydia pneumoniaea baktérium okozza.

Bővebben… Gennyes mandulagyulladások

Bővebben... Atipusos torok-, és tüdőgyulladások


4 also-felso legutak_176x226.jpgE mikrobák okozta megbetegedésekre jellemző, hogy a légutakba bejutva, a nyálkahártyákon megtelepednek, elszaporodnak, és gyulladásos tüneteket produkálnak. A szaporodó mikrobák az érintett légúti területeken fájdalmat, vérbőséget, és fokozott nyákképződést okoznak.


Milyen tünetekkel járhatnak ezek a megbetegedések?

 

Általában hirtelen rossz közérzettel jelentkeznek. Esetenként lázzal és bő, vizes orrfolyással járnak. A további tünetek megjelenése attól függ, hol telepszik meg a kórokozó…

Bővebben… Felső légúti tünetek

 

A komplex állapotfelmérés lehetőséget ad rá, hogy a szervezetben perzisztáló kórokozókat nagy valószínűséggel megtaláljuk, és célzott gyógynövény alapú rezonátor szerekkel kivezessük. Ezzel elkerülhető, vagy jelentősen csökkenthető a másodlagos megbetegedések kialakulásának esélye.

 

A kórokozókon kívül a felsőlégutak nyálkahártyájának irritációját okozhatják még kémiai és pszichés terhelők, pollenek, gombatoxinok, vagy a különféle élelmiszerek is, amikkel szemben akár allergiás reakciók is kialakulhatnak.


felso leguti panaszok 4.jpgAz allergia a szervezet túlzott reakciója bizonyos anyagokra. Ezek általában ártalmatlan anyagok, amik normál esetben nem okoznának a szervezetben semmi elváltozást. Lehetnek ételek, por, virágporok, állatszőrök, de ennél komolyabb hatásokat kiváltó anyagok is, mint különféle vegyi anyagok, gyógyszerek…

 

Allergia esetén ezek az anyagok a szervezetbe kerülve az immunrendszer túlműködését váltják ki. Ilyenkor hisztamin szabadul fel, ami gyulladásos állapotot idéz elő.

 

A megjelenő légúti tünetek lehetnek:

 

Vizes orrfolyás, orrdugulás, szemkönnyezés, szemviszketés, a szájpad és a garat viszketése, folyamatos tüsszögés. Komolyabb allergiás tünetnek számít a köhécselés, vagy a légzés nehezítettsége, esetenként asztmás panaszok.
Az allergiára jellemző, hogy a tünetek sokszor hetekig fennállnak, és sokszor a reggeli órákban erőteljesebbek.

 

A kórokozók, allergének, kémiai és pszichés terhelők kimérését a Voll féle Elektro-Akupunktúrás készülékkel végzem. Kivezetésükre, egyénre szabottan, a készülékkel kitesztelt gyógynövény alapú homeopátiás készítményeket alkalmazok. Kiegészítésként szükség szerint gyógynövényes készítményeket, gyógynövényes teakeverékeket, pakolásokat, fürdőket, olajokat ajánlok, melyek segítik az immunrendszer erősödését, a nyákok kiürülését és a visszatérő gyulladások megszüntetését.

 

Bejelentkezek állapotfelmérésre

 

 

Vissza az oldal tetejére

Csatlakozz hozzánk!

 

Az évszakhoz kötődő betegségekről, fertőzésekről és a természetes megelőzésről, gyógyításról is tájékozódhatsz.